Pamela

Over mij

Mijn naam is Pamela. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ik heb ongeveer 15,5 jaar in Spanje – voornamelijk Barcelona – gewoond totdat ik besloot om in maart 2018 terug te keren naar Amsterdam. Vanuit mijn Indiase en Chinese roots van andere Surinaamse en Antilliaanse afkomst ben ik opgegroeid met kruidengeneesmiddelen zoals oliën en afkooksels die mijn ouders en grootouders bereidden om me gezond te houden of me van mijn kwaaltjes te genezen. Kruiden als gember, kurkuma, komijn en venkel maakten altijd deel uit van onze keuken- en badkamerkastjes.

Als kind zocht ik altijd naar bladeren, zaden, vruchten en allerlei andere dingen die ik in de achtertuin of in het park en bij de sloot kon vinden; dat was mijn manier van buitenspelen. Vervolgens deed ik dan alsof ik een dokter was; ik maalde alles fijn tot zogeheten toverdrankjes waarmee ik mensen trachtte te helpen. Dat wilde ik precies doen zoals mijn moeder en oma die allerlei preparaten maakten om me op natuurlijke wijze van mijn bronchitis te genezen.

Gedurende mijn carrière in de Marketing- en Communicatie-branche had ik eigenlijk nooit verwacht dat ik ooit zou kiezen voor een studie in de richting van een oeroude vorm van geneeskunde. In het najaar van 2011 begon ik me beroerd te voelen. Wat begon als simpele duizelingen, bleek een ernstige vorm van een angststoornis te zijn die gepaard ging met paniekaanvallen, misselijkheid, hevig zweten en een versnelde hartslag. Wat de meeste impact maakte was dat ik bij elke paniekaanval het gevoel doodging terwijl niemand me kon helpen. De paniekaanvallen kwamen steeds vaker terug, en ik raakte de wanhoop nabij: ondanks bloedonderzoek en controles konden artsen niets vinden.

Pas toen ik de praktijk van een ayurvedisch arts binnenliep, werd het me duidelijk waarom ik me zo ziek voelde… Werk-gerelateerde stress, een moeilijke jeugd, toxische relaties en een ongezonde leefstijl die ik aanhield om traumatische ervaringen niet te hoeven verwerken hadden hiertoe geleid.

Gedurende bijna drie jaar heb ik een traject doorlopen waarin ayurveda en yoga centraal stonden. Sindsdien heb ik het mijn missie gemaakt om anderen te helpen hun eigen gezondheidsproblemen te begrijpen, een kans die ik ook kreeg toen ik een moeilijke tijd doormaakte.

Als je de oorzaak van je aandoening kent, kun je er wat aan doen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn: kleine veranderingen in je leefstijl kunnen al veel klachten verhelpen. Als Ayurvedisch Practitioner werk ik met reinigingstechnieken, kruiden, behandelingen en geef ik persoonlijk advies omtrent leefgewoonten die variëren van eenvoudige dagelijkse routines tot yogahoudingen, pranayama en mantra’s.

Mijn achtergrond

Opleidingen

  • 2021: Bachelor Ayurvedisch Practitioner (HBO), European Institute for Scientific Research on Ayurveda (EISRA), Den Haag
  • 2014-2017: Master in Ayurvedische Therapie, University of Barcelona (via het Sant Joan de Déu instituut)
  • 2016-2017: Klinische praktijk, Patanjali Ayurved College en Patanjali Ayurved Hospital gesticht door Baba Ramdev en Acharya Balkrishna in Haridwar, India
  • 2010: Bachelor in Advertising & Public Relations, Universitat Autònoma de Barcelona

Certificaten

  • 2021: Europees EHBO-certificaat, Rode Kruis, Amsterdam
  • 2020: HBO Medische Basiskennis, CIVAS, CPION
  • 2011-2017: Reiki Master & Reiki Practitioner volgens de Usui Ryōhō Reiki traditie, Alianza Española de Reiki, Barcelona
  • 2015: Karuna Reiki I & II Practitioner, The International Center for Reiki Training, Michigan
  • 2014: Hatha Vinyasa Yoga Teacher training  (RYT-200), Yogaroom Barcelona

Mijn docenten