Vandaag wil ik graag wat bronnen met jullie delen die ideaal zijn om in huis te hebben. Het is altijd handig om boeken te kunnen raadplegen in geval van een ziek familielid, gezondheidsklachten of ongelukjes in en rondom het huis.

Ben je bekend met onderstaande boeken? Dan hoor ik graag je mening middels een comment onderaan deze post.

1. The Complete Book of Ayurvedic Home Remedies. Vasant Lad

Dit boek is een encyclopedie waarin je geneesmiddelen, kruiden, routines en advies terug kunt vinden op basis van de aandoening waar je meer over wilt weten. Het is een ideaal boek vol huis-, tuin- en keukenmiddelen om kleine kwaaltjes mee te behandelen en is perfect voor de behandeling van problemen waarvoor we normaliter naar een strip paracetamol zouden grijpen. Het is een simpel boek met makkelijk te begrijpen tips voor zij die het liefst voor de natuurlijke geneesmethode gaan.

 

2. Timeless Secrets of Health & Rejuvenation. Andreas Moritz

Ik heb het al vaker gezegd maar wanneer het om juweeltjes gaat, treed ik graag in de herhaling: de wijsheid en de kennis die Andreas Moritz (27/01/1954-21/10/2012) mij heeft meegegeven in zijn boeken hebben letterlijk mijn leven gered toen ik aan mijn angststoornis leed. Dankzij zijn kennis nam ik de stap om lichamelijk, mentaal en emotioneel te detoxen. Toen Andreas Moritz en kind was zeiden de artsen dat hij niet ouder dan 12 zou worden vanwege de hoeveelheid ernstige aandoeningen waaraan hij leed. Gedurende zijn pubertijd besloot hij zich te verdiepen in verschillende holistische geneeswijzen en deze te bestuderen, waarvan ayurveda één van de belangrijkste was. Het was zijn manier om meer te weten te komen over de oorzaak van de ziektes waaraan hij leed.

 

Dit boek is een samenvatting van de geschiedenis en de methodiek met betrekking tot geneeswijzen zoals naturopathie, shiatsu, Chinese geneeskunde en ayurveda. Dit is het meest complete werk dat Andreas Moritz geschreven heeft. Het bevat alle nodige informatie omtrent de lever- en galblaasreiniging (alhoewel er ook een apart boek hierover beschikbaar is) waar ik het meerdere keren over heb gehad met jullie tijdens workshops en consulten.

 

3Ayurveda: The Science of Self-Healing. Vasant Lad

Ik sluit af met nog een fantastisch boek geschreven door Dr. Vasant Lad. Het is iets anders dan de eerste twee boeken aangezien het auteur in dit werk meer de focus legt op het ziektebeeld en meest voorkomende aandoeningen in de Westerse wereld. Dr. Lad legt uit wat voor geneesmiddelen en routines er nodig zijn aan de hand van de ayurvedische constitutie van de patient, ook wel prakruti genoemd. Hij verschaft meer achtergrondinformatie omtrent veel voorkomende aandoeningen. Aan de andere kant geeft dit boek je een beter inzicht op de geschiedenis en de filosofie van Ayurveda. Zoals ik altijd tegen mijn klanten zeg, is het cruciaal om de basis van Ayurveda te begrijpen om de kennis te kunnen toepassen, want uiteindelijk komt het erop neer dat Ayurveda een levensstijl  en een zogeheten art of living is.