Holistic health program with Ayurveda and Yoga

Ayurvedische Consulten

Een ayurvedisch consult biedt je de kans om je huidige leefstijl onder de loep te nemen en aanpassingen door te voeren waar nodig.

Praktische informatie

Tijdens je eerste ayurvedisch consult bespreken we je achtergrond, huidige gezondheidstoestand en doelen die je wilt bereiken. Ik voer een ayurvedische pols- en tongdiagnose uit, en eventuele andere metingen zoals bijvoorbeeld een bloeddrukmeting. In de loop van de volgende dagen maak ik een programa voor je op dat bestaat uit:

  • een zuiveringsdieet volgens het seizoen
  • een lijst met aanbevolen en niet aanbevolen voedingsmiddelen
  • richtlijnen voor een dagelijkse en seizoensgebonden routine
  • behandelplan indien van toepassing; alle behandelingen worden afgestemd op jouw behoeften, eventuele aandoeningen, kwaaltjes, de levensfase waarin je je zich momenteel bevindt en het huidige seizoen.
  • aanbevolen yogatherapie lessen en ademhalingstechnieken
  • aanbevelingen voor ayurvedische kruidensupplementen en lichaamsoliën
  • boodschappenlijst voor je keuken- en badkamerkastjes
  • checklists zodat je je voortgang op je ayurvedische routines bij kan houden
  • lijst met aanbevolen boeken om je op weg te helpen

 

Als je akkoord gaat met het behandelplan, zien we elkaar regelmatig gedurende een aantal weken voor vervolgconsulten en/of behandelingen, waarbij we constant kijken of je klachten verminderen. Indien nodig, passen we je behandelplan aan.

Nog even de stappen op een rijtje...

1. Introductiegesprek

Tijdens het eerste consult bespreken we je achtergrond, huidige voedingspatroon, lichaamsbeweging, slaappatroon, routines en doelen waar je naartoe wilt werken.

2. Lichamelijke check

Ik kijk naar je ogen, tong, huid, nagels en voel aan je buik. Er wordt een polsdiagnose gedaan om je onbalans en ayurvedische constitutie vast te leggen.

3. Constitutie en onbalans

Er wordt aan de hand van de informatie die we tijdens je intake hebben achterhaald een analyse gemaakt wat betreft je ayurvedische constitutie en redenen voor onbalans

4. Jouw programma op maat

Je ontvangt een programma met aanbevelingen conform de doelen die we samen hebben gesteld, en handige sheets om je routines bij te houden.

5. Doelgericht samenwerken

Ik begeleid je op je pad om de door jouw gestelde doelen te bereiken. We evalueren je voortgang en passen je programma aan waar nodig.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur me een berichtje. Dan neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Meteen een ayurvedisch consult inplannen? Klik dan hier om een afspraak te maken.