Bestrijd parasieten en bacteriën met deze 7 huismiddelen

Overal ter wereld vinden we parasieten en bacteriën. Bovendien weten de meeste reizigers dat bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten worden getroffen vóór en tijdens het verblijf in het buitenland. In landen waar de hygiëne van lager niveau is dan we in Europa gewend zijn of waar organismen leven die ons lichaam niet kan bestrijden, is er een groter infectierisico. Dit zou kunnen leiden tot infecties en ziekten zoals acute gastro-enteritis, Giardia (infectie met de darmparasiet Giardia Lamblia/intestinale Giardia) en campylobacter pylori, deze twee zijn de meest voorkomende in het Caraïbisch gebied en Zuidoost-Azië.

Hier vind je 7 natuurlijke geneesmiddelen die je kunt toepassen in combinatie met een door je arts voorgeschreven behandeling:

 1. Oregano-olie. Dit is een natuurlijk antibioticum. Uit internationale onderzoeken is gebleken dat de olie van oregano infecties met bacteriën en schimmels, parasieten, virussen, ontstekingen, candida, allergieën en tumoren bestrijdt. Er is zelfs aangetoond dat deze olie actiever is geweest bij de eliminatie van E. coli-bacteriën dan bij de infectie met 4 andere schadelijke bacteriën. Deze medicinale stof wordt gewonnen uit de essentiële olie om de eigenschappen te behouden. Dit is dus niet de typische oregano die je op de pizza zou gooien, maar het maakt deel uit van de familie van de munttak (Labiatae). Oregano-olie kan worden gevonden in de vorm van vloeibare olie of als capsule in een supplement.
 2. Knoflook. In de loop der jaren is knoflook in veel culturen als een huismiddeltje gebruikt om parasieten te doden en schimmelinfecties onder controle te houden. Het ontgift, terwijl het tegelijkertijd de eliminatie stimuleert. Het bevat antioxiderende eigenschappen die beschermen tegen oxidatie veroorzaakt door parasieten, door in het bijzonder de stoffen allicine en ajoene. Deze componenten kunnen eencellige amoeben en zelfs bepaalde wormen doden. Allicine komt van nature niet voor in knoflook. Wanneer je een teen knoflook snijdt, werkt het allinase-enzym in op de chemische component en converteert het naar allicine. Gebruik de knoflook in kleine stukjes of maak een knoflooksap. Begin met een teentje knoflook per dag en evalueer hoe je het verdraagt.
 3. Pompoenzaden. Deze zaadjes doden de eitjes van de parasieten dankzij hun natuurlijke vetten. Het is aangetoond dat de cucurbitine die zich in de zaden bevindt, inwerkt tegen de activiteiten van de parasieten, omdat het de wormen verlamt, zodat ze uit de darmwanden worden vrijgegeven. Het verdient de voorkeur om de rauwe pompoenpitten gedurende de dag apart als snack te eten om het maximale voordeel te behalen.
 4. Ananas. Het bevat een component genaamd bromelaïne. Deze enzymen helpen bij de verwijdering van parasieten en brenden de spijsvertering in balans. Bovendien is ananas ontstekingsremmend, dus het werkt actief in op de darmgenezing.
 5. Alsem (lat. Artemisia absinthum). Deze bittersmakende Latijns-Amerikaanse plant bevat de stof absintina en wordt gebruikt voor de productie van de alcoholische drank Absinthe. Sommige takjes worden ook gebruikt als onderdeel van hierbabuena, gebruikt om de beroemde drank mate mee Argentinië te maken. Als je de thee van alsem gedurende ongeveer 9 dagen drinkt, verdrijf je de wormen en darmparasieten. Laat een eetlepel alsem weken in een glas water gedurende de nacht. In de ochtend filter je het en drink je de vloeistof op kamertemperatuur.
 6. Pippali rasayana. Dit is een traditionele Ayurvedische formule samengesteld met lange peper (Piper longum) en palash (Butea monosperma). Pippali rasayana wordt veel gebruikt bij de behandeling van chronische dysenterie, Giardia-infecties en wormen van parasieten. Doe een theelepel van deze formule in een kop heet water en drink het op. Doe dit 3 keer per dag gedurende een periode van 15 dagen.
 7. Kokosolie. Deze plantaardige olie bestaat uit een medium-chain triglycerides (met 2 of 3 vetzuren) en helpt het het afweersysteem te versterken. Kokosolie heeft ook een hoge concentratie aan laurinezuur en caprylzuur, die antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen bevatten. Bij ontgifting met kokosolie wordt gedurende 3-7 dagen de kokosolie aan warm water toegevoegd en opgedronken. Je zou 10-14 eetlepels kokosolie per dag moeten nemen tijdens deze detox. Je zou elke 2 uur twee eetlepels kunnen nemen, afhankelijk van je tolerantieniveau.

 

Vermijd het volgende als je een infectie met parasieten, bacteriën of amoeben hebt:·

 • producten met geraffineerde suiker
 • producten die lactose bevatten (tenminste totdat de darmwanden zijn gerepareerd, aangezien je gedurende deze periode mogelijk tijdelijk last hebt van een lactose-intolerantie vanwege de antibioticabehandeling)
 • kant-en-klare maaltijden en industriële voedingsmiddelen
 • alcohol
 • tarwe (met name tarwe die gluten bevat, omdat deze tot suiker wordt omgezet en darmontstekingen kan veroorzaken)
 • rood vlees, met name varkensvlees
 • groene bladgroenten
 • de meeste vruchten, behalve de vruchten die hieronder staan vermeld.

 

Deze voedingsmiddelen helpen je om je herstelperiode te versnellen:

 • probiotische complexen in poeder- of capsulevorm
 • gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kombucha, kimchi en zuurkool of gefermenteerde kool·
 • boerenkool
 • wit vlees zoals kalkoen en kip
 • lenteui
 • basmatirijst
 • amandelen
 • tijm

Ontvang 10% korting bij Manduka! Kortingscode: PAMELAGY

Ontvang tips en leuke weetjes in je inbox