PRIVACYBELEID

 

Ginger & Yoga, ingeschreven met KvK-nummer 75096358 aan de Prinsengracht 493A, 1016 HR te Amsterdam met de praktijk aan de Jan Evertsenstraat 4-8, 1056 EC te Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in dit privacybeleid.

 

Contactinformatie praktijk:

Jan Evertsenstraat 4-8

1056 EC Amsterdam

06-39 38 84 82

www.gingerandyoga.com

 

Pamela J. Ramnares is verantwoordelijk voor de gegevensbescherming voor Ginger & Yoga. Ze is te bereiken via pamela@gingerandyoga.com.

 

Introductie

Ik ben me ervan bewust dat je vertrouwen stelt in mijn producten en diensten. Ik zie het dan ook als mijn verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

Op deze pagina informeer ik je met betrekking tot de gegevens die ik eventueel verzamel als je mijn praktijk bezoekt, mijn evenementen bijwoont en mijn website gebruikt, waarom ik deze gegevens verzamel en hoe ik deze gebruik om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik hoop je hiermee optimale transparantie te bieden over mijn werkwijze en aan je privacyrechten te voldoen.

 

Dit privacybeleid is van toepassing op al mijn producten en diensten. Je dient je ervan bewust te zijn dat ik niet verantwoordelijk ben voor het privacybeleid van andere websites en bronnen.

 

Ik respecteer de privacy van alle gebruikers van mijn diensten en zorg er altijd voor dat de persoonlijke informatie die je mij verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Door middel van deze verklaring laat ik je weten welke gegevens ik verzamel als je gebruik maakt van mijn diensten, waaronder mijn website, mijn social-media kanalen en mijn contactformulier, waarom ik deze gegevens verzamel en hoe ik je daarmee van dienst ben.

 

Ik verwerk persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Om je inschrijving, reservering en / of betaling te verwerken nadat je een product of dienst heeft afgenomen;
  • Om een ​​klantenbestand aan te maken om de informatie die je mij verstrekt op één plek te bewaren;
  • Om contact met je op te kunnen nemen indien dit nodig is om de door jou gecontracteerde dienst uit te kunnen voeren;
  • Om goederen en diensten te leveren die je hebt afgenomen;
  • Om je te informeren over (wijzigingen van) mijn diensten en producten die je eerder hebt afgenomen. Je kunt je hiervoor altijd afmelden via een link in de betreffende e-mail;
  • Om nieuwsbrieven en mailings te versturen waarvoor je je hebt aangemeld;
  • Om bij deelname aan een les, workshop, evenement of training te bepalen of deelname aan deze “dienst” geen onvoorziene en ongewenste problemen oplevert;
  • Om mijn aanbod van producten en diensten af ​​te stemmen op jouw surfgedrag. Dit doe ik alleen met jouw toestemming (zie cookies). De gegevens die via uw surfgedrag worden verzameld, zijn anoniem.

Ik verwerk je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten en / of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik mogelijk verwerk, afhankelijk van het product of de dienst die je afneemt, en het doel waarvoor ik deze gegevens verzamel.

  • Voor- en achternaam: communicatiedoeleinden;
  • Geslacht: communicatiedoeleinden, marketingdoeleinden, klantprofiel, dossiervorming;
  • Geboortedatum: klantprofiel, dossiervorming, marketingdoeleinden.

 

Het is niet mijn intentie om gegevens te verzamelen van websitebezoekers onder de 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Als ik onbedoeld informatie over jouw kind heb, neem dan contact met mij op met pamela@gingerandyoga.com om deze informatie te laten verwijderen.

  • Adresgegevens: communicatiedoeleinden;
  • Telefoonnummer: communicatiedoeleinden;
  • E-mailadres: communicatiedoeleinden;
  • Locatiegegevens: communicatiedoeleinden;
  • Informatie over uw activiteiten op mijn websites en mijn e-mailsysteem: communicatiedoeleinden, klantprofiel, marketingdoeleinden;
  • Informatie over jouw activiteiten bij deelname aan mijn online cursussen: klantprofiel, communicatiedoeleinden, marketingdoeleinden;
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt door je aan te melden voor een workshop, evenement of tijdens een consult of behandeling, in correspondentie en telefonisch, die relevant zijn om jou van dienst te kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn informatie over uw medische achtergrond, medicijngebruik, dieet of allergieën. Hierdoor kan ik je op de best mogelijke manier helpen en ondersteunen bij het deelnemen aan mijn activiteiten of het contracteren van een van mijn diensten. Specifieke informatie over hoe jouw medische gegevens worden verwerkt, krijg je tijdens je vóór of bij aanvang van je eerste afspraak een behandelovereenkomst die je als cliënt ondertekent voor akkoord. Deze behandelovereenkomst wordt ook door mij ondertekend als jouw therapeut zijnde. Deze behandelingsovereenkomst voldoet aan de richtlijnen opgesteld door CAT Collectief, de beroepsvereniging waar ik lid van ben.

 

Omdat ik ook gebonden ben aan wettelijke en administratieve verplichtingen, zal ik bepaalde gegevens moeten verzamelen voor mijn boekhouding en belastingaangiften.

 

Bewaren van persoonsgegevens

Ginger & Yoga bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om het doel te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Ik bewaar jouw gegevens als volgt en in overeenstemming met de wet:

  • Persoonlijke gegevens (voor- en achternaam, geslacht, geboortedatum, geboorteplaats) worden 20 jaar bewaard; aanmaken van een cliëntdossier, behandelingen en facturen.
  • Adressen (woon- en / of factuuradres, telefoonnummer, e-mailadres) worden 20 jaar bewaard om een ​​cliëntdossier voor behandelingen en facturen aan te maken.
  • Medische informatie wordt 20 jaar bewaard om een ​​cliëntdossier aan te maken en facturen te genereren.

 

E-mail communicatie

Als je een product of dienst bij mij koopt, ga je akkoord met het ontvangen van mijn nieuwsbrief. Je kunt je ook via de website aanmelden voor de nieuwsbrief. De persoonsgegevens die ik verwerk voor mijn nieuwsbriefabonnementen zijn de voornaam en het e-mailadres. Deze informatie wordt opgeslagen in Mailerlite. Wanneer je een product of dienst bij mij afneemt of je inschrijft op mijn nieuwsbrief, ga je akkoord met de verwerking van jouw persoonsgegevens conform deze privacyverklaring. Elke e-mail die je van mij ontvangt van Mailerlite bevat een link zodat je je kunt afmelden als je dat wilt.

 

Mijn e-mailsysteem (Mailerlite) geeft mij toegang tot de e-maillijsten waarop mijn klanten zich hebben geabonneerd, welke e-mails ze van mij hebben ontvangen, welke e-mails zijn geopend, op welke onderdelen van de nieuwsbrief is geklikt en de bijbehorende data en tijden. Bovendien houdt Mailerlite automatisch het land en de regio van de gebruiker bij. Met deze gegevens kan ik bepalen of de e-mails die je ontvangt interessant voor je zijn, en indien nodig beter afstemmen op jouw wensen zodat je geen ongewenste e-mails van mij ontvangt.

 

Als je geabonneerd bent op mijn nieuwsbrief, stuur ik je regelmatig e-mails met updates en informatie over nieuwe producten, diensten en evenementen. In het geval van een betaling heb ik inzicht in de betalingsgegevens van mijn klanten. Als je mij bijvoorbeeld benadert met een vraag via e-mail, dan zal ik de door jou verstrekte gegevens / correspondentie zo lang bewaren als nodig is om je vraag te beantwoorden en voor mijn eigen administratie. Dit is een proces dat is ontworpen om in jouw behoeften te voorzien.

 

Betaalgegevens

Betaalgegevens van mijn klanten bestaan ​​uit de naam van de klant, (optioneel) adresgegevens, de aankoopdatum, betaalwijze en order- of factuurnummer. Deze gegevens verwerk ik in mijn bankomgeving en online boekhoudingssysteem (Moneybird). Dit gebeurt altijd via een beveiligde https-verbinding. Je kunt dit zien aan de adresbalk “https” en het hangslot. De manier waarop ik betaalgegevens verwerk valt onder een van de zes AVG-principes genaamd “Noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst”. Deze betaalgegevens zijn nodig voor mijn boekhouding en belastingaangifte.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Ik verkoop jouw gegevens niet door aan derden. Wel verstrek ik gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

 

Links

Op mijn website zijn een aantal links naar andere websites van organisaties te vinden. Ik draag verantwoordelijkheid met betrekking tot het gebruik van jouw gegevens door de desbetreffende organisaties. Het is daarom aanbevolen om de privacyverklaring van de desbetreffende website te lezen.

 

Gebruik van applicaties en externe platformen

Voor bepaalde diensten die ik aanbied, gebruik ik Jitsi. Ook bied ik de mogelijkheid om via WhatsApp met elkaar in contact te blijven. Bijvoorbeeld voor een vervolggesprek met betrekking tot een via e-mail gestelde vraag, vervolgconsult of behandelplan.

 

Door mijn dienst aan te schaffen of door deel te nemen, stem je ermee in dat ik diensten van derde partijen te gebruiken. Ik heb geen toegang tot de gegevens die deze partijen verzamelen en heb er ook geen invloed op. Als je wil weten hoe deze organisaties met gegevens omgaan, raad ik je aan om het privacybeleid van Jitsi en WhatsApp te lezen.

 

Beeld- en geluidsopnamen en distributie

Ik maak en/of publiceer afbeeldingen (foto / video) en / of geluidsopnames tijdens bepaalde evenementen, workshops en cursussen. Dit wordt vermeld in de product- / dienstbeschrijving zoals deze wordt aangeboden op mijn website, of (in het geval van de huur van een locatie) op de website van mijn partner. Bij aanvang van de cursus of workshop wordt de wijze van distributie bekend gemaakt. Door deel te nemen ga je  akkoord met het opnemen en verspreiden van het beeld- en geluidsmateriaal. Desgewenst kunt je je wens kenbaar maken om niet in opnames te verschijnen en plaats te nemen op een plek in de ruimte waar geen opnames worden gemaakt, en / of niet actief deel te nemen aan bijvoorbeeld een gesprek.

 

Wanneer je je aanmeldt en deelneemt aan een workshop of cursus, ga je er automatisch mee akkoord dat ik de foto of opname mag gebruiken voor educatieve, communicatie- en marketingdoeleinden. Hiermee ga je ermee akkoord dat Ginger & Yoga en haar partners niet aansprakelijk zijn voor schade als gevolg van de opname of het gebruik van het opgenomen materiaal. Houd er rekening mee dat je geen aanspraak kunt maken op een geldelijke vergoeding (of enige andere vorm van vergoeding) op basis van bijvoorbeeld portretrecht of het gebruik van persoonsgegevens.

 

Cookies en profilering

Deze website gebruikt eigen cookies en cookies van derden om gebruikers een betere ervaring en service te bieden. Door onze diensten te bekijken of te gebruiken, accepteert de gebruiker dat we gebruik maken van cookies. De gebruiker heeft de mogelijkheid om het genereren van cookies en het verwijderen van cookies te voorkomen door de optie in zijn of haar browser te selecteren. Bij het blokkeren van het gebruik van cookies in jouw browser is het mogelijk dat sommige diensten of functionaliteiten van de website niet beschikbaar zijn.

 

Wat is een cookie?

Een cookie is een klein stukje tekst dat websites naar de browser sturen en worden opgeslagen in de terminal van de gebruiker, wat een personal computer, een mobiele telefoon, een tablet enzovoort kan zijn. Met deze bestanden kan de website informatie over jouw bezoek onthouden, zoals de taal en voorkeursopties, wat een toekomstig bezoek kan vergemakkelijken en de site nuttiger kan maken door het personaliseren van de inhoud. Cookies spelen een zeer belangrijke rol ter verbetering van de gebruikservaring op internet.

 

Hoe worden cookies gebruikt?

Door op deze website te browsen, accepteert de gebruiker dat cookies op zijn of haar apparaat kunnen worden geïnstalleerd die ons in staat stellen de volgende informatie te kennen:

  • Statistische informatie over het gebruik van internet;
  • Het webformat dat de voorkeur heeft voor toegang vanaf mobiele apparaten;
  • De laatste zoekopdrachten uitgevoerd op de webservices en personalisatiegegevens van deze services.

 

Verschillende soorten cookies

Deze website maakt gebruik van tijdelijke cookies die alleen gegevens opslaan terwijl de gebruiker de site bezoekt, vóór de permanente cookies die de gegevens opslaan in de terminal voor toegang en gebruik in meer dan één sessie. Afhankelijk van het doel waarvoor de via cookies verkregen gegevens worden verwerkt, kan de website gebruik maken van de cookies zoals hieronder vermeld.

 

Technische cookies

Dit zijn cookies waarmee de gebruiker door de website of applicatie kan navigeren en het gebruik van de verschillende opties of services die erin bestaan. Bijvoorbeeld, het verkeer en de communicatie van gegevens regelen, een sessie identificeren, toegang krijgen tot de webonderdelen met beperkte toegang, de elementen onthouden waaruit een bestelling bestaat, een aanvraag indienen voor registratie of deelname aan een evenement, beveiligingsfuncties gebruiken tijdens de navigatie en inhoud opslaan voor de uitzending van video’s of geluid.

 

Marketing- of trackingcookies

Mailerlite (zie ook hierboven onder kopje nieuwsbrief). Ik gebruik Mailerlite voor het versturen van e-mails. Als je op een link in een e-mail klikt, worden jouw gegevens naar deze externe partij gestuurd. Mailerlite houdt bij welke pagina’s mensen op de website bezoeken. Ik werk ook met zogenaamde tags, zoals bijvoorbeeld “heeft deelgenomen aan workshop xxx”. Dit maakt het mogelijk om e-mails naar een specifiek deel van de mailinglijst te sturen.

 

Cookies voor personalisatie

Dit zijn cookies die de gebruiker toegang geven tot de service met een aantal algemene kenmerken die vooraf zijn gedefinieerd op zijn/haar apparaat of die de gebruiker zelf definieert. Bijvoorbeeld de taal, het type browser waarmee toegang tot de dienst wordt verkregen, het geselecteerde inhoudsontwerp, de geolocatie van de terminal en de regionale configuratie van waaruit de dienst wordt benaderd.

 

Cookies voor statistische analyse

Zij zijn degenen die het volgen en analyseren van het gedrag van gebruikers op websites mogelijk maken. De informatie die via dit type cookies wordt verzameld, wordt gebruikt om de activiteit van de website, de applicatie of het platform te meten en voor het opstellen van navigatieprofielen van de gebruikers van die sites, om verbeteringen in de service aan te brengen in functie van het gebruik. gegevens die gebruikers genereren. Diensten zoals Google Analytics gebruiken analytische cookies. Op deze manier kan ik zien hoe bezoekers de website gebruiken, welke pagina’s het meest bezocht worden en via welk kanaal mensen op mijn website terecht komen.

 

Cookies van derden

Op sommige websites kunnen cookies van derden worden geïnstalleerd, waarmee u de aangeboden diensten kunt beheren en verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de dienst van Google Analytics.

 

Hoe worden cookies in de browser beheerd?

De gebruiker heeft de mogelijkheid om cookies die op zijn of haar computer zijn geïnstalleerd toe te staan, te blokkeren of te verwijderen door de browseropties te configureren die op het apparaat zijn geïnstalleerd:

Zo kun je cookie-gerelateerde toestemmingen in de Google Chrome-browser aanpassen:

Klik op het menu in de werkbalk. Selecteer instellingen. Klik op Geavanceerde opties weergeven. Klik in het gedeelte “Privacy” op de knop Instellingen voor inhoud. In het gedeelte “Cookies” kunt u de opties configureren.

 

Om cookiegerelateerde toestemmingen in de Mozilla Firefox-browser aan te passen:

Klik bovenaan het Firefox-venster op het menu Extra. Selecteer opties. Selecteer het privacypaneel. In de Firefox-optie kun je kiezen voor Gebruik een aangepaste configuratie voor de geschiedenis om de opties te configureren. Meer informatie overMozilla Firefox.

 

Om cookiegerelateerde toestemmingen in de browser Internet Explorer aan te passen:

Klik bovenaan het Internet Explorer-venster op het menu Extra. Selecteer het tabblad Beveiliging en gebruik de optie Browsegeschiedenis verwijderen om cookies te verwijderen. Activeer het vak Cookies en klik op Verwijderen. Selecteer het tabblad Beveiliging en gebruik Instellingen om de schuifregelaar helemaal omhoog te verplaatsen om alle of alle cookies te blokkeren. Meer informatie over Internet Explorer.

 

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website op alle apparaten en in alle browsers goed werkt. Deze cookies slaan geen persoonlijke gegevens op. De cookie die jouw cookietoestemming opslaat, valt ook onder deze categorie.

 

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics gebruiken analytische cookies. Zo zie ik hoe bezoekers de website gebruiken, welke pagina’s worden bezocht en via welk kanaal mensen op de website terechtkomen. Google Analytics gebruikt de IP-adressen van websitebezoekers voor de statistieken. Over het algemeen is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over iemand op te halen, ook als dit niet is toegestaan.

 

Sociale media

De Facebook-pixel houdt bij welke Facebook-gebruikers mijn pagina’s bezoeken. Op basis hiervan is het onder meer mogelijk om advertenties te maken specifiek voor mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht. Je kunt via social media gemakkelijk berichten van mij delen. Social share buttons werken met cookies. Ik heb geen toegang tot de gegevens die social-media platformen verzamelen. Voor meer informatie over hoe deze organisaties met gegevens omgaan verwijs ik je graag naar het privacybeleid van Facebook, LinkedIn en Instagram.

 

Veiligheid

Door middel van actuele veiligheidsmaatregelen beperk ik de kans op misbruik van jouw gegevens, evenals het verlies van jouw gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Als eigenaar van deze website ben ik de enige die toegang heeft tot deze gegevens. Deze toegang is goed beveiligd.

Deze website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het slotje in de adresbalk: de door jou verstrekte gegevens worden versleuteld verzonden. Als je dit slot niet ziet, neem dan contact met me op via pamela@gingerandyoga.com.

 

Bewaartermijn en inspectie

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan nodig. Als je je uitschrijft van de mailinglijst, bewaart Mailerlite de uitschrijving om er zeker van te zijn dat je de nieuwsbrief niet meer ontvangt. Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kunnen niet worden verwijderd. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van de persoonsgegevens sturen naar pamela@gingerandyoga.com.

 

Wijzigingen

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op mijn website. Eventuele aanpassingen en / of veranderingen van de website kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

 

Vragen en feedback

Ik controleer regelmatig of ik me aan deze privacyverklaring houd. Als u vragen heeft over deze privacyverklaring, kunt u contact met mij opnemen via een van de eerder in deze verklaring genoemde kanalen. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met mij op. Dit geldt ook voor vragen of klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens door mij. Kom ik er samen niet uit, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een ​​klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.